zondag 31 januari 2016

Heren op de vlucht?


Deze week een voortvluchtig bericht.
De wandeling zou plaatsvinden in dezelfde omgeving als waar eerst de HH op een verschrikkelijke wijze door de Belgische dienstdoende dame en heren van hun sokken werden gereden. Met name eerstgenoemde moest toch een grensoverschrijdende hekel hebben gehad aan grensoverschrijdende HH-wandelaars. En dat terwijl Kalmthout erom bekend staat.
Derhalve werd het ophalen een kort weerzien en reed HH dientengevolge met de pas erin naar een locatie in de nabijheid van Rijckevorsel, terwijl HF de ogen niet in de binnenzak hield maar erg goed oplette of er wederom van uitkijk en achtervolging en uiteindelijk klemrijden sprake zou zijn.
Het moet gezegd, alles en meer van dien aard bleef achterwege.
Dat maakte de spanning echter niet minder voelbaar.

Vandaar dat ervoor werd gekozen om niet op dezelfde plek te parkeren maar wel in de buurt. Wel werd in onderling overleg besloten om de kerk en bijbehorende omgeving deze keer helemaal niet mee te nemen in de wandeling aangezien vorige keren er diverse malen tot genoegend natuurlijk gebruik van was gemaakt. Uit de verte kon natuurlijk wel.


Dus vanaf 16 naar 9 en zo verder. Ach, u wilt alles?
-10-7-5-2-1-93-95-96-98-90-91-63-52-51-45-39-40-42-41-31-35-28-27-52-53-19-20-18-17-16



Beklemmend werd het nergens en nat ook niet. Dus keuvelend, in het begin over ditjes en daarzo's maar allengs werden de onderwerpen en de molen concreter.
Tja, er valt veel te zeggen over een tweede keer, vraag het de HH-dames. Maar van deze route kan in
ieder geval worden vastgesteld dat kanalen werden overgestoken, vaak pas nadat brugdelen waren ingedaald. Soms konden de HH eerder oversteken dan het andere verkeer. Eindelijk gerechtigheid zullen we maar zeggen.
HH had deze reis erg veel last van afwatering door middel van neusorganen, bijgaande foto moge hetgeen beweerd bewijzen.
Dat betekent ook dat aanschaf van zakdoeken nooit een overdreven stap is en dat u hiermee een zeker voordeel hebt ten opzichte van de HH die dit allemaal zelf hebben moeten ondervinden. HF is meer van de controle en de terechtwijzingen. In dit fotogeval blijken de aanwijzingen eerder aanvullend dan informatief.

Onderweg oversteekt u de kleinere Mark, de kleine Mark en de Mark die nog geen naam heeft. Naast diverse andere waterwegen natuurlijk. De HH waren wederom onder de indruk van de architectuur en soms ook van het gebrek hieraan. Maar het moet gezegd, de zaak stond en leek nog wel even te blijven staan.

Ondanks de vele regen van de afgelopen tijd was het wandelen prima te doen en
slechts af en toe was een let op momentje. Zo verging het de HH dat langs gebouwen, kanalen, door bebouwing maar ook door bossen, meertjes en zelfs heide werd en kon worden gewandeld. Ons hoort u niet klagen over onze zuiderburen.

Onze fascinatie voor de kapelletjes moge inmiddels als bekend worden verondersteld. Vandaar toch nog een exemplaar.

Het eten werd genuttigd in een afgesloten vogelkijkdoos, waarbij HF eerst de zetel afdekte alvorens plaats te nemen en ook het luik sloot om vreemde maar dwingende ogen buiten de deur te houden.

Zicht op meren is en blijft een fraaie bezigheid maar is niet te lang
dralend toegestaan aangezien ook de finish moest worden gehaald. Hierbij moet worden opgemerkt dat nu wel de hele route werd doorlopen en niet slechts een deel. Een correctie op de vorige zin is wel op zijn plaats, aangezien heer Frans meanderend langs het kanaal voorstelde om nog een stukje van de natuur mee te nemen, figuurlijk wel te verstaan. Hulde en proficiat voor dergelijke initiatieven. Zodoende kwamen en gingen wij via het bos van de bijzondere dieren.

Tja, daar kwam dan toch eerst de niet Renault daarna de wel Renault met kleur in beeld en kon de thuisreis zonder horten of stoten worden voltooid waarna een bekend bier cafe in Rotterdam met een bezoek werd vereerd. Zowel een zich bekend makend bier als ook een mysterieus exemplaar werden genuttigd met hierbij geserveerd een bittere ballen portie.

Prima niets meer aan doen.
Plasbewegingen HF: 1x, HH: 0x
Tot de volgende keer





Geen opmerkingen:

Een reactie posten