zaterdag 17 maart 2018

Dank oh Unilever

Vandaag de dag is niets zeker, ook 1.4 miljard niet. Geef je het uit of niet. En wat blijkt daarvan terug? En wie bewaakt dat allemaal? Het is echt niet eenvoudig.
Maar eerst even wat zaken rechtzetten die een kromheid te zien gaven.
De MCC lijkt toch voort te bestaan.
Geel is toch ook een kleur.
De HH doen ook het komende seizoen niet mee aan dat beroemde mollenfestijn.
Delft is best geschikt voor de blues, soms zelfs op herhaling.
Jawel, de HH kijken ook naar de luizenmoeder.
Heide vind je ook in Drente, hunebedden echter niet in Zeeland.
Gifgas kun je het beste bestellen in Rusland.
Groene wissels hebben niet altijd betrekking op kleurechtheid.
Goed, bananen hadden we dan niet bij ons, maar wel de zakelijke OV-pas. Die biedt ons zoveel voordelen dat je bijna niet meer zou willen wandelen.
Vandaar de behoefte om na enige onderbreking nu eens niet de hele wandeling te voorzien van treinreizen.
Afgesproken werd rond 1300 op Rotterdam centraal. Vervolgens was op voorhand besloten om de groene wissel nr 53 als basis te laten dienen voor de wandeling van hedenmiddag. Ja u leest het goed, de HH moesten onthaasten en zeker niet de hele dag op pad. Wij kozen het startmoment analoog aan dat van de regen. Heerlijk.
De geavanceerde stormparaplu van HH gaf zich deze middag definitief gewonnen, maar van dit alles was nu nog geen sprake.
Ach, met het stations achter u loopt u vooruit, westersingel maar toch ook afbuigend. Heerlijk. Reclame borden die niets prijsgaven van de te verkrijgen zaken. Goed gedaan.
Voor de HH een feest van herkenning maar door de vele regen bood het toch weer een iets andere aanblik. Ach u kunt altijd uitstappen als u met de trein naar Rotterdam komt. Er is werkelijk geen reden om door te rijden. Wat te denken van de overbodigheid van het nieuwe station. Jammer toch?
Via en over het water door museum omgevingen en rondom en dan toch een kort schuilmoment.
Een hele bekende brug moest worden overgestoken en dat viel niet echt mee. Niettemin kon het wel en zonder aanblik van cruise-schepen moest het dan naar links.
Het noordereiland heeft niets met de noordpool te maken, althans het is de HH niet kundig geworden.
Hoewel HH onlangs bij Westerbork was geweest kunt u ook in 010  nog restanten aanschouwen van een wat onverkwikkelijke periode zo rond 1940. 
Via de hef-aanblik konden we natuurlijk niet zomaar op visite bij onze nu eindelijk echte NL-onderneming met een naam Unilever zijnde. Dan maar weer een brug terug naar het vaste land.
Markthal, groenvoorziening, wat kon ons het allemaal schelen. Verder moest het. Niettemin een blik ook op de kubus woningen voor de hoekigen onder ons.
Daarna moest een heel eind worden gewandeld want de GW voert zelfs langs het kralingse bos. Hiervan hadden de HH vooraf al bepaald dat gezien de beperkte tijdseenheid een deel hiervan overgeslagen zou worden.
Een tip ter harte nemend van de deze week overleden heer Hawking keken wij niet teveel naar onze voeten. Sterren kijken was zinloos, die waren er nog niet.
Niet opgejaagd maar gewoon omdat het kon werd Kralingen aangedaan. Niet teveel echter want HF gaf aan dat het een mooi moment zou zijn om richting de eindbestemming te gaan. Dat is in het geval van de HH vaak niet het station maar een bierverkrijg-gelegenheid.
Achteraf toch nog een stuk maar uiteindelijk konden wij ons bekendmaken bij Boudewijn. Een alhier gerenommeerde locatie waar het bier vocht in ruime mate voorhanden was. Onze bekende blonde dame, die inmiddels volkomen genezen lijkt te zijn van haar dwangneurose om alles van glas kapot te gooien, wist de HH via een aanlokkelijke omweg en een pesterijtje op zijn tijd toch te voorzien van enerverende bieren, patat en bitterballen.
Vanwege een reeds verjaarde verjaardag van een der HH werd er iets uitbundiger gevierd dan regulier.
Het moge duidelijk zijn, de HH zijn ook slecht weer wandelaars.
A bientot.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten