zaterdag 14 oktober 2017

Heerendom

Normaal gesproken zou je op vrijdag elkaar kunnen benaderen en beleefd de vraag stellen wat er te doen is aanstaande. Maar met een nieuw regeerakkoord nog warm van de  printer is er voor de HH echt wel wat aan de hand. Hier kun je niet zo makkelijk overheen stappen. Vandaar dat de aftasting eerder was begonnen zodat consensus was bereikt over de volgende etappe:

https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/groene-wissel-utrecht-cs/15153/

Op zich leuk maar u vraagt zich terecht of hoezo en waarom. Beide vragen beantwoordend kan het korte antwoord zijn: wij treinen graag met de spoorwegen om aldus zelf te kunnen vaststellen of lange wachttijden en/of afwezigheid van toiletten nu echt zo'n probleem moet zijn. Helemaal actueel is dit antwoord niet aangezien er noch sprake was van wachttijden en toiletinterieurs waren steeds aanwezig.
Wat ons dan wel weer nieuwsgierig maakt: hoe stappen de reizigers van Woerden in dan wel uit? Naar ons idee wordt er in genoemd station veel te hard doorgereden.

Voldoende hierover, nu daarover.

Het moment van samenkomst was een pittoresk stationnetje bij Alexander. Vraag niet hoe maar HH stapte in en vond na een korte inspectie direct HF die weliswaar andersom maar toch in de goede trein zat.
Na hartelijke uitwisseling van veruit de beste wensen mede van vrouw-personen kon dan toch worden gestart met door reizen naar Utrecht c.s. Dat is wel een station waar u zich terdege op dient voor te bereiden want er komen is geen probleem maar er weg te geraken is een probleem van de hogere wiskunde.
Uiteindelijk dan toch gelukt en als zodanig voelde dat toch als een overwinning.

Tja, dan ben je eindelijk ontsnapt en dan volgt de afspraak. Wie volgt de route, wie doet Runkeeper? Na ampele besluitvorming deed HH de route en HF de keeper. Ach, was alles maar zo makkelijk.

Langs mooie voorbeelden van oud en nieuw viel direct op dat de groene wissel van Utrecht de naam eer aan doet. Wat een mooie wandeling door het vele groen. Langs grachten, door parken maar zeker ook de buitengebieden waren prachtig. En hoogst ongebruikelijk werd op een herdenkingsmonument nu al HH herdacht. Dat men de letter s is vergeten wordt aldus geaccepteerd.

Parken werden aangedaan maar ook plechtige lanen en straten. Kunst was in zeer ruime mate aanwezig. Bij sommige kunstwerken moet de artiest nog wel een keer langskomen om de zaak af te maken. Dit staat best slordig.

Het rosarium bood gelegenheid tot maaltijd nuttiging en aldus geschiedde. Terwijl deze activiteit plaatsvond memoreerden de HH dan Utrecht twee opvallende zaken deed verschijnen. Voor bepaalde voet-achtige lichaamsdelen lijkt het geen veilige plek te zijn. Inkorting werd op diverse plaatsen zichtbaar. Robuuste, kloeke en prompte dames borsten daarentegen werden uitbundig geventileerd. Het was voor de HH zaak het koppie erbij te houden en zich niet te laten meeslepen door dergelijke leuke dingen van het leven.

Na de maaltijd ging het de buitengebieden in. Soms werd door HH wat aarzelend de route gekozen maar het spande er natuurlijk wel om dat de gekozen oplossing ook onderzocht diende te worden teneinde u de juiste informatie aan te bieden.

De oude gracht speelt een centrale rol in het HH-leven. Het is zowel een plek om heen en terug aan te doen. Daarnaast had HF de biergelegenheid ook al opgezocht en warempel. Ook hier moesten we ervoor daar zijn. Je komt ogen en foto rolletjes tekort om alles wat de HH deed verwonderen vast te leggen. Vandaar dat slechts een strenge pre-selectie werd doorstaan om u het alhier aanwezige aan te bieden.

In de buurt van de Dom wordt alles ineens duidelijk. Dit heeft zo moeten zijn, deze toren staat hier niet zo maar. Niettemin is er bedrijvigheid om dit toch nog eens haarfijn uit te zoeken. Ach, gemeenschapsgeld moet ergens aan worden uitgegeven. Via een mooie kloostertuin werd dan de oude gracht bereikt alwaar de zoektocht rechtsaf diende te gaan. Geen terras buiten dus moesten we naar binnen bij de vrienden en vriendinnen van Kafé België (collega's gezocht).

Men had hier vele bieren van de tap maar nog veel meer uit de fles.
Daarnaast waren de happen ongebruikelijk. Kazen, falafel, eigen mosterd. Teveel om op te noemen.
Dat gezelligheid bij een aantal aanwezigen reeds vergevorderd was kon onze pret niet drukken.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten