zaterdag 5 november 2016

Een goede Heerendaad

Eindelijk was het zover. Uitstel van een maand had de wekelijkse test van bier en ballen danig in de war geschopt. Vandaar dat heden ten dage de HH elkaar zouden terugzien op de meest hiervoor geschikte locatie te weten  capelse brug. Kenners weten dat de term brug hier korrels gezouten is maar dat doet aan de vreugde van het weerzien niets af. Half twee was het tijdstip waarop de afspraak tot stand zou komen en aldus geschiedde. Die ene had die ander kunnen behoeden voor dubbelloops zodat handenschuddend en even goed kijkend of het wel de juiste HH betrof de wandeling kon starten. Vergezeld van Dames wensen goed bedoeld zijnde wilde HF wel eens door Fascinatio. Ooit een mogelijke vestigingsplaats van HH. Dat lukte snel zodat eindelijk deze wijk de visitatie kreeg waar al heel lang om verzocht is. Valt verder niet teveel over te vertellen behalve het einde heuvelopwaarts bij de ontluchting. Vandaar werd het Rivium aangedaan waarbij de onbemandheid nu wel functioneerde, dat was wel anders toen JP een keer het stuur bediende. Maar goed dat toen direct grondig is ingegrepen.
Tja, de van Brienenoord brug.... was dit ooit bedoeld tot bewandeling? De HH zijn er niet gerust op, zo weinig gingen met ons. Volgens informatie betrof de stijging 7 meter. Zo voelde het niet. Nadeel van brug op is onvermijdelijk brug af, dus in de remmen.
HF was bekend met het vervolg dus door het groene dorp maar vooral tussendoor. In die fase werden de toekomst plannen van HF onthuld, met name van werktechnische aard. Een fraaie carrière lijkt aanstaande en slechts een kwestie van tijd.
Voor een echte 020 fan kwam toen een lastig stuk maar door wederzijds begrip werd ook dit deel

doorlopen. Daarna een moskee, weer een brug en naar overleg weer een stuk door de Afrikaner wijk. De markt was over het hoogtepunt heen, de HH nog lang niet. Dus verder ging het, richting centrum van 010. Weer een brug, deze zeer bekend. Daarna oversteken, achterlangs richting witte de with straat. Mooi met verse herinneringen van HH aan een 60 jarige leeftijd bereiktheid. Tijdens deze fase vonden wij een goedgevulde portemonnee. Meenemen en de eigenaresse opsporen leek het beste te doen. Een klein stuk verder bereikten wij onze bierkroeg alwaar de keuze op bier viel. Terwijl de bediening onze bestelling erbij haalden werd de eigenaresse eerst via voicemail maar later in het echt gesproken. Zij kwam er zo aan.
De HH gauw de 2e bestelling wegdrinkend kwam zij die morgen zou verhuizen binnen. Eigendom werd overgedragen, waarna uit pure vreugde aan de HH werd bevolen om nog een bier te drinken. Aldus gaven wij, onwelwillend, hieraan gevolg en drinken nog een bier.
De score was aldus:
Ca 14 km wandelen
3 bieren p.p.
Bitterballen
Frites
Een goede daad.
Volgende keer meer....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten