dinsdag 19 december 2017

Lopend van Rotterdam naar Schiedam, treinend weer teug

Merkwaardig dat je zulke sporen kunt achterlaten tijdens het wandelen. Sommigen doen dat met urine, anderen met hun hielen. Soms oh zo pijnlijk maar daarentegen uit - en nadrukkelijk. Voor deze vrijdag gold dat tot het laatste moment doorgang geheimzinnig en riskant was. Wanneer is er zekerheid? Bij ons zo rond 10 uur deze vrijdagmorgen.
So wie so is de vrijdag het moment waarop rituelen uit de kast worden gehaald, ongeacht de staat van de HH-dames. En dat laatste is momenteel wel een dingetje, aangezien zij beiden gebukt gaan onder leed. Weliswaar verschillend maar niettemin. Wel iets om rekening mee te houden als u de inhoudelijkheid van ons proza beoordeeld.
Laatst nog was er op de televisie een uitzending en de kans is groot dat dit vanavond weer zo is.
De HH zijn al getrouwd dus zullen niet de cliffhanger presenteren die een zekere Gordon ons wekenlang heeft voorgehouden. Dat het gras bij de buren beter oogt is een bekend natuurkundig fenomeen ook wel aangeduid met in de suikerpot roeren. Dan kan de suikerpot bij de buurvrouw ook weer zoeter zijn dan die thuis. Maar zo bevinden wij ons op een hellend vlak.
Feit is en blijft dat de regen deelgenoot zou zijn tijdens de wandeling als ware het niet de hele tijd.
De verschillende vervoersmogelijkheden zorgden ervoor dat wij rond 13 uur elkaar eens goed in de ogen konden kijken op 010-centraal. Geen piano muziek deze keer.
Handenschuddend was het weerzien. HH had deze keer het fototoestel uit de mottenballen gehaald zodat de fotografie werkelijk hoogstaand zou blijven. Dat inzoomen moest maar eens afgelopen zijn.

Hoewel eerst de boot een doel op zich zou zijn werd alras gesproken over Schiedam. Genoemde plaats kan er niets aan doen. Hoewel er een HH-verleden aanduidbaar is.

Min of meer uit de weke hersencellen van de HH ontsproot zich een genot wat zich beter laat omschrijven als wandelende bewegingen met als doel een afstand te overbruggen. Dat daarbij allerlei overkappingen werden gebruikt om de haren en dergelijke droog te houden is niet vermeldenswaardig..


Wanneer u net als de HH de wandeling wilt voortzetten zult u op enig moment het cs moeten verlaten of u wilt of wel. Wij deden het voor en als het ons lukt ......


Grappig is dat terwijl wij dit digitaal aan u toe vertrouwen het ook weer bij ons binnenkomt. Veel kapperszaken gezien, waarvan sommigen zonder klandizie. Maar wellicht zijn dit de kappers denktanken. Een oude bekende doet nog steeds in oliebollen maar dat geeft niks. Beter laat dan nooit.

More or less on the auto pilot walk we moved on. Just using our own legs and heads.

Stilvallen is geen optie zodat we ook bij een kasteel weliswaar mochten rondkijken maar niet te lang. Zodoende werd er langs instituten voor bekering verder gewandeld. Natuurlijk werd onderweg gestopt en verwonderd gekeken naar het een en ander. Maar dat heeft ook te maken met de gemoedstoestand van de HH.

Tja, uitgezonderd op momenten van stilstaan werd er doorgewandeld. Hierbij werd niet gekeken naar de algehele gekte om ons heen. Gekeuveld werd er des te meer waarbij een waarderend geluid viel te bespeuren als het om damesmeisjes ging. Wat dat betreft zijn de HH nog niet hopeloos verloren.

Vanwege fysiek was HF aan zet om aan te geven hoe ver en hoe lang. Dan kon er vanaf Schiedam een terugreis worden aanvaard naar de grote 010-broer. Molens hebben ze hier ook al moet je er wel naar op zoek gaan.
Vandaar dat besloten werd een piepklein ommetje in Schiedam en vandaar aan en via de overzijde naar het station.
Aldaar werd direct een trein gepresenteerd en gezeten in het onderste deel kon de terugreis worden afgemaakt.

Eenmaal terug kon naar Boudewijn worden verkast teneinde naast het open luik de bieren te proeven die wij dachten te bestellen. Het aanwezige oh zo vriendelijke personeel stak daar een stok voor en gaf aan niet aan alle wensen te kunnen voldoen. Vandaar dat ingreep noodzakelijk was. De nachos waren zoals bekend voortreffelijk. De bieren: Kasteel Rouge, Kaapse Karel, Lowlander beer Porter, Oedipus chainsmoker, Ayinger Celebrator

Zo langzamerhand kunnen wij voorzichtig tot de conclusie komen dat bier drinken ons wel bevalt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten