zaterdag 23 juni 2018

per boot

De wandeling is als de HH, snel vluchtig en op bepaalde tijden nietszeggend.
De titel hebben wij geleend uit de bundel "Met de HH op pad door gansch het land. De oprechte belevenissen van Don Francesco en Don Henrique, Bezige Wesp nr 1290 AA". Naar onze kennis en wetenswaardigheden volledig uitverkocht.
Woubrugge deed dienst als start, HF was de chauffeur die ons zonder dwalen hier naar toe bracht, voor de terugreis golden andere regels en is de parel van de randstad echt de moeite waard om van nog een keer.

Natuurlijk bestond een deel van de voorbereiding uit een voortreffelijk onderzoek naar weersgesteldheid en met een achteraf kennis had je kunnen weten dat het niet droog zou blijven. Maar vooraf leek het de goede kant op te gaan, ook met de HH.

Voor onbepaalde tijd zou de auto worden geparkeerd zowel voor als direct bij de kerk, dat kon toen og gewoon. Terwijl HF zelfs precies wist waar de paraplu zich bevond was dat hoe dan ook niet alhier. Van meeneming geen sprake. HH had de ruime wandelbroek aan en was wel voorzien van een dergelijk attribuut. Niet dat het hielp overigens.  HF deed  rituelen, HH kon alvast de verslaglegging doen.

Kort overleg over de tactiek resulteerde in een beslissing inzake welke rondzijde wij als leidraad gingen hanteren. Ach, dat doet er niet teveel toe. Belangrijker is dat u zich ertoe zet. Bankzitten kan altijd nog.

Wandelen langs het water bij grijs weer en regen dreiging. Wie wil dit niet?
Als HH konden we daar niet lang bij stilstaan, want vooruit met de geit.
Wat opviel is de veelheid aan water en het nuttige verpozen. Sommigen met behoorlijke onderkomens, voor een ander was dat slechts uiterlijk vertoon en deed men niet mee.
Hoogmade diende zich aan en daar hoort een foto bij. Eerst niet maar later wel over de brug en vanaf daar verder. Rijpwetering was allang bekend maar ineens ook tastbaar. Nu gold niet ieder voor zich maar juist samen. De wijde AA is inderdaad op bepaalde plaatsen ruim en bezwembaar. Dat wij hier samen met anderen liepen was voor de HH geen bezwaar. De achteruit tractor hield niet echt rekening  met de aanwezigen maar dat gaf niet, wij liepen er wel omheen.
Vergezeld van klauter partijen en door en langs het gras, weilanden, koeien etc konden wij dan toch eindelijk verder. Hierbij was het devies om de onheilspellende luchten in de gaten te houden.
Uiteindelijk was een ondersteek bij de A4 en een omleiding voor de wandel HH. Achteraf een juiste beslissing vanwege hetgeen komen ging. Treinen zagen wij, waaronder hele snelle. Niettemin was het na enige tijd de bedoeling om de A4 weer achter ons te laten. Maar niet eerder nadat een vergezel Harrie voor het nodige entertainment had gezorgd.
Sommigen hebben huizen en verblijven alwaar per boot uitsluitsel geeft en niet anders. Dat niet iedereen de stuurmanskunst op de juiste waarde kan schatten is jammer edoch verwerpelijk.

Eerst was sprake van onder het wegdek lunchen maar we dachten er verstandiger aan te doen iets verder een auto afdek te zoeken alwaar:
- geschuild kon worden
- de hammetjes naar binnen konden worden gewerkt.
Dat ging allemaal maar net goed.
Vervolgens weer de weilanden in en via opjaag koeien een bosje bereikt alwaar geschuild kon worden voor de volgende bui. Ook dit overleefden wij en zagen tevens een poep hoek waarna stug doorwandelen ons bracht bij een weghaal weg. Niet alleen dat maar ook dartelende koeien, molen en weer oversteekhekken. Sommige echt in erbarmelijke staat.
Op het juiste moment weer een schuilhut, een vragende tandem met bemanning en later een oversteek boot. HH dacht aan ooit, HF was hier zeker niet zeker van. Hoogst aangenaam was het niet personeel zijnde. Ach, Woubrugge. Net als je denkt het mag wel eens verschijnen is het er al. Asperges en menu kun je hier indien en mits geopend direct meenemen. De kapper heeft ook andere waren, maar let op de openingstijden.
Klaarblijkelijk kon het ook terug en zodoende was de boekenkast deels gevuld en dronken wij nieuwe zaken, ENKEL van HJ en een heerlijk blond kasteel. Natuurlijk hoorden hier 8 ballen bij.
Tot zover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten