zaterdag 13 oktober 2018

(Ver)slag om Nieuwpoort


Laatst nog werd er gesproken met de grote meneren van het Nederlandse bedrijfsleven. Men ging evenwel achter geblinddoekte ramen zitten en wat bleek, uw eigen HH waren er niet bij. Deels is dat waar. Er moest immers worden voorbereid op de vrijdag wandeling.
Bijkomende complexiteit bleek een avondritueel van HH waardoor enige versnelling moest worden ingezet.
Alles bij elkaar echt wel een dingetje. Dan is een plezier reisje naar Mark in dezelfde week iets teveel van het goede. Daarnaast gaat het slechts om enige miljarden, niet om je echt druk over te maken.
Afgaande op het gedoe is het denken wij beter als wij ons wat op de achtergrond houden.
Genoeg hierover. Op naar de realiteit. Die was als volgt:
HF ging naar HH, gaf aan HH enige bieren. HH op zijn beurt gaf HF weer een hoortest. Geluk alom, zelfs zodanig dat HF even moest gaan zitten.
Daarna ging het als volgt verder. HH vergezelde HF naar de auto en nam dit keer plaats aan de niet-bestuurders zijde. Dusdanig dat het echte werk door HF diende te gebeuren, maar dan wel voorzien van sturende aanwijzingen van HH. HF startte de automobiel en ondanks de nodige voorzichtigheid gebeurde er eigenlijk niets bijzonders onderweg.
De wijk uit, hup over en onder de algera brug, snel door Krimpen aangezien men aldaar last heeft van ziekenhuisbezoek ter meerdere glorie en door naar Schoonhoven.
De wandeling kende de volgende geluks-getallen:
81-80-79-77-76-75-30-31-38-32-25-27-26-17-18-11-19-14-12-TP-TP-16-13-16-79-80
(bron: wandelroute netwerk zuid-holland)
Het hele centrum kregen de HH te zien, maar toen had HF er genoeg van. Nee, we rijden niet op de boot maar gaan te voet verder. Grote consternatie maar ook daar sloegen wij ons doorheen.
Vlakbij een oorsprong werd geparkeerd en daarna gingen de onverdrotenen op pad, met steun en begrip van en over elkaar.
Voor € 1,30 wenste men de HH over te zetten, wij vermoeden na overleg met het UWV.
Eenmaal aan de overkant bleek dat een blik achterom toch weer Schoonhoven liet zien. Wij waren dus niet echt opgeschoten. Nu was het genoeg geweest, de HH trokken een eigen plan. Stevig doorwandelend werd dan eindelijk dit uitzicht bedorven en konden wij verder richting Groot-Ammers. Onderweg de kleine variant niet gezien, maar wel een mooi huis met een eigen afgesloten omgeving. Kijk daar horen we niemand over klagen.
Groot-Ammers zelf kregen wij slechts ten dele te zien, voor de kerk linksaf.
En zodoende de polder in alwaar zich wat ons betreft enige concentratie van molens bevond. Werkend dan wel in ruste. Het op dit moment in ontwikkeling zijnde pad bracht ons uiteindelijk bij een linksaf mogelijkheid en zodoende deden wij dat. Wij kwamen langs een B&B (geen reclame) waarvan achteraf bleek dat goede kennissen van HH en dito vrouw zich onlangs hier hadden opgehouden, ook in de theetuin.
Wij liepen er dus maar gewoon langs en kwamen uiteindelijk bij een gemaal, waarvan later meer. Eerst lekker op een bank en de bammies nuttigen. Natuurlijk werd onderling geschertst en gelachen over zoveel onbegrepenheid. Heerlijk en waarlijk want dit was niet eerder opgevallen was het wederom mooi weer.
Daarna kwam een goedgemutst heerschap de molens controleren en werden uw HH uitgenodigd om het dieselgemaal te bekijken. Dergelijke vrijpostigheden accepteren wij gebruikelijk niet maar gezien de aanstaande vakantie werd ditmaal een enkel oog toegeknepen.
Zodoende leerden de HH er veel bij. Tellen tot 3, bezoek van hoge heren uit de provincie en een schakelaar in Lopik, helaas niets aan te doen. Dankend voor deze informatie verlieten wij de gelegenheid om nu hekken en graspaden te trotseren. Naar later bleek onder zeer enthousiaste begeleiding van diverse Hansen.
Ja, toen was Nieuwkoop aan de beurt. Volgens de overlevering wordt men hier erg oud, ons ontbrak de tijd om dit allemaal te controleren. Wij vonden het allemaal best prettig, ook de onderhandelingen tussen de schaapsherder en een dame met haar eigen dienstenpakket, maar als geheel had het niet genoeg te bieden om de HH langer vast te houden. Daarom verder en richting de boot. Hierbij werd een korte inspectie van de verdedigingswerken mogelijk maar conclusies kunnen wij er niet aan verbinden.
Wederom € 1,30 armer (maar nu via elektronische wege) kwamen wij aan in Schoonhoven en ondanks eerdere andere plannen werd deze plek verkozen tot bier drinken en bittergarnituur eten.
Bollekes en diversen stonden op het HH menu.
Daarna de auto opzoeken, waar wederom blijk werd gegeven van onbesluitingsvaardigheid van HF. Eerst de motor starten, toen toch weer uit en daarna toch weer starten. Beste lezers, dit gaat echt wel goedkomen.
Bijtijds thuis werd het afscheid vergezeld van de mededeling dat de komende twee weken er stilte zal optreden. Maar daarna komen uw HH weer terug, sterker en nog meer vastberaden om er een succes van te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten