maandag 14 maart 2016

Schilde, kort heen lang terug

Nadat er de nodige ophef was veroorzaakt door het verschijnen van ons wandelboek deel 4 hebben de HH het de afgelopen periode erg druk gehad. De ene na de andere televisie show presentator wilde ons in de show hebben, probeer dat maar eens af te poeieren op een HH waardige wijze. Dat beviel niet mee. Niettemin moet men zijn principes hoog houden, geen reclame noch voor den een noch den twee.
Vandaar dat enige schuilhouding geboden was en vorige week voorzichtig werd gestart met een herhalingsoefening die erg verrassend uitpakte. Maar dan hebben we het zeker ook over het weer.
Vanwege verjaardag en dergelijke werd HF getrakteerd op presentjes, een aangename Belgische route en transport uit handen nemend.
Die ene was BOB zullen we maar zeggen. "Maar".
Dat HF niet mee durfde bleek wal uit twee pogingen om de reis niet aan te vangen.
De route was door HH als volgt bedacht:
Start bij 48, doe onderweg wat rekenwerk en stop ook weer bij 48. Is dat het geval dan is het handig om ook de auto in die buurt te parkeren, hetgeen aldus.
De heenreis verliep heerlijk vlot, de buitenwijken van Antwerpen boden de HH een verrassende en tot nu toe onbekende aanblik. Er was genoeg te zien en dat deden de HH dan ook. Natuurlijk werd de aandacht ook bij het verkeer gehouden.
Enfin, parkeren deed HH eerst op straat, tot veler genoegen van anderen maar later dan ook aan de stoepzijde.
Schoenen ritueel en daar gingen de dapperen. Eerst een stukje om in te komen maar niet echt nodig en daarna dan echt. Het eerste gedeelte is vooral voor hen die ruim willen wonen maar daardoor niet zelf de tuinen kunnen aanleggen en beheren. Hiervoor waren heuse architecten druk doende om uren verantwoording af te leggen.
Wij bekeken en dachten er onze visie over. Doorwandelen door lange lanen en soms met een meewarrig bekijken, ook die stille bij het politie bureau werd door de HH opgemerkt.
Enfin, daar verscheen de eerste natuur met hier en daar nog meer natuur. HH werd geattendeerd op een a.s. plas-stopje, maar de juiste boom werd hier nog niet gevonden.
Na vele omzwervingen vonden wij weer 14-18 restanten terug, waarvan sommigen tot de dag van vandaag diverse nuttingen voorzagen. Met gevaar voor elkaars leven werden de zaken tot op de bodem uitgezocht.
De visclub had zijn eigen stekje gevonden, daar mocht niet iedereen zomaar rondlopen en een hengel uitgooien, nee echt niet. De HH willen wel hieraan toevoegen dat de bunker een beter onderhoud verdient.
Wat hierna volgt is alleen te bevatten als u de foto's aandachtig bestudeert. Dan ziet u zaken die de HH ook gezien hebben, zoals bomen, voorzien omheen door bossen, wandelpaden, soms nat en soms niet. Wandelschoenen ritueel bewees ook hier zijn en haar nut.
Tja, het fort van Oelegem is een aparte vermelding waard al is het maar omdat het er is. En zo te zijn zijn onze vleermuis-vrienden er ook welkom (dit is een dichterlijke vrijheid: natuurlijk kennen wij deze vrienden niet persoonlijk. Mocht dit wel het geval zijn geweest dan hadden wij ongetwijfeld onze favorieten gekend en deze ook aan u doorgegeven).
Enfin, zoals wel vaker op bepaalde wandeldagen begon een eindpunt zich aan te geven, door middel van aangeving en aanduiding van nr 48. Hierbij moest als laatste nog een vervaarlijke weg worden overgestoken maar vanwege dit en mogelijk komende verhalen is dat goed gegaan.
In de buurt van de geparkeerde fransoos bevond zich een illuster gezelschap van dames en heren, waarvan een dame zowel volgens HF als HH eigenlijk beter voor andere zaken zou kunnen opteren, waarbij de HH de directe aanleiding willen verzorgen. Wat bleek? Uitgaanschool en dat is al hier anders dan bij al ons.
Mooi op tijd, dus de terugreis kon beginnen, voortvarend naar de grote weg met de intentie om deze voortvarendheid vast te houden tot aan de bekende drankgelegenheden in het centrum van 010.
Echter werden wij gesommeerd tot rustig aan en zelfs stilstaan, vanwege een heftig ongeluk. Even bij een stopgelegenheid eraf, HF deed ook een plas maar bieren en zo zouden we niet doen. Dus toch maar weer aansluiten en gelukkig bleek dat het snel ter plaatse kon worden bekeken en via de vluchtstrook konden wij door. Beelden van de ongelukkige(n) hebben wij slechts ter illustratie gemaakt. Op het o zo grote www is veel meer informatie te vinden. mocht u hierin geïnteresseerd zijn.
Derhalve werd voor de van Brienenoord gestopt en aldaar genoten van bieren en spijzen, al dan niet betaald dan wel verstrekt. De nota viel enorm mee, zo graag zag men de HH weer.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten