vrijdag 8 april 2016

Eerste van Achtmaal Wernhout

Wat is er nog te doen na Antwerpen? Daar kun je een referendum op loslaten maar ook niet.
Hoe dan ook, de HH wilden wel eens vergelijken of het aan deze kant van de grens net zo leuk is als aan de Belgische zijde. Om die reden werd afgereisd naar Wernhout en parkeerden wij aan de idem-weg, maar dan ff rechtsaf.



Zoals u kunt zien bevat de route getallen die u aan elkaar moet lopen. Het geheim is niet moeilijk en of ingewikkeld. U begint bij 42 en daar komt u ook weer uit. Ja, wij weten de HH magie is vaak niet te bevatten maar het overkomt ons ook maar en wij moeten daar mee dealen dus vooruit met u.
Sommige zaken beginnen vaak met een schoenenwissel zo ook deze keer. Hierbij dient per Heer de juiste switch plaats te vinden. De HH waren benieuwd of de wijziging in baan-heid bij HF de wandeling mogelijk zou kunnen beïnvloeden. Om  hierover nu direct duidelijkheid te verschaffen: neen en op geen enkele wijze.
Het vreemde is wel dat het op de betreffende een positieve en glimlach verschijnende invloed schijnt te hebben. Vraagt ons niet het waarom en hoezo. Geen zinvolle beantwoording vormt uw deel.
Wij maakten onderweg prachtige foto's maar die kunnen wij niet vertonen. Met de zogenaamde left-overs zult u het moeten doen.
Tja, wat viel ons op. Aannemers die hun waren o.i. niet op de juiste wijze onder de aandacht brengen. En dat zou allemaal niet zo erg zijn als het niet wel erg is.
Na enig doorstappen over het platte land werd Wallsteijn bereikt. Wat dat ertoe doet zal allengs duidelijk worden. Het is na alle boerderijen en landerige wegen een verademing om weer eens de natuur in te wandelen. Natuurlijk moest HF een boom bepotelen, maar dat was gewoon op dit moment ff nodig. Een uitkijkpunt later (kijk uit) verdwenen en verlieten wij genoemd gebied.
Achtmaal werd ons deel. HF zorgde voor een wat andere aansnijding van genoemd dorp alwaar de dames ons niet snel zullen vergeten en dat mag ook niet. 
Achtmaal is erg druk en dat wil je niet tijdens een rustige wandeling waar onderling wetenswaardigheden en onwaarheden worden uitgewisseld. Dus nadat het centrum was bekeken werd wederom richting sportvelden gewandeld maar nu niet via het (oude) kerkepad maar gewoon op de manier die de route recht deed. Dit ondanks alle bochten. Wist u al dat na verhardheid onverhardheid volgt. In deze regio zeker en vast.
Wij zagen onderweg zeer velen die zich wandelend van de ene plek naar de andere begaven, waarbij het niet altijd op prijs werd gesteld dat wij dit allemaal zo opzichtig en frank en vrij mochten aanschouwen. Maar dergelijke zaken zijn niet aan de HH.
Honden zijn vrijwel nergens aanwezig, zoals ook paarden best wel werden gemist. Maar enige exemplaren werden aan de HH getoond waaronder bijgaande voorbeelden.
Bewoning vond plaats in caravans waarvan de locatie vaak sprookjesachtig te noemen was. Hierbij kan worden opgemerkt dat uw zwarte geld echt niet richting Panama hoeft te gaan, zoals uit bijgaand voorbeeld moge spreken. Ideaal en om de hoek. Als u er dan toch bent probeert u dan eens een lokale aannemer uit. Men heeft er meerdere. Sommigen hebben zelfs bouwen en verbouwen kwaliteiten. Probeer dat maar eens elders te bekomen.
Bijna in Achtmaal werden wij een blootsvoets dame gewaar. Wat bleek, zij volgde het Maria-wandelpad, bijna 800 meter lang maar dient blootvoets.
De HH volgden gezond verstand en liepen verder. Daar waar Wernhout lonkte. En aldus geschiedde.
Omgekeerde rituelen, vestjes en of truien uit en in de onderkleding richting Rotterdam, maar dan wel via de toeristische route 1.
Bieren deden wij bij Boudewijn alwaar HH de gelukkige keuze maakte van op-bieren. Maar na beraad en overleg werden andere bieren en bitterballen gebracht, Hulde voor onze bedien-dames die vandaag in olijke stemming aanwezig waren. Hier had meer in gezeten.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten