zaterdag 17 december 2016

De HH blijven thuis


Afgaande op de huidige trend zou het ook de HH passen om hun Samsom/Asscher moment te positioneren, al ware het om elkaar te her-ijken. Daartoe zal een pauze moment moeten worden ingelast gepaard gaande met enige tijd uitblijving van artikelen. Aldus en alzo werd besloten en uitgewerkt. Indirect maar ook concreet betekende dit automatisch dat we vandaag te maken zouden hebben met "de laatste van het jaar 2016".
Terugkijkend op de afgelopen maanden kan niet anders dan geconstateerd worden dat de teller doorloopt en inmiddels alweer ruim 30 wandelingen op uiterst geconcentreerde wijze zijn vastgelegd. Wij maken ons geen zorgen, dat volgende boek gaat eraan komen. Of het deze keer gaat lukken dat ook anderen een exemplaar kunnen bemachtigen zal aan een zijden draadje hangen. Alle voorgaande keren bleek bij de verschijning al een nee-verkoop gaande.
Ach, lang ergens bij stilstaan is aan de HH niet besteed, hoewel ook de heer Lake, (voor de niet kenners: van ELP) helaas toegevoegd kan worden aan het imposante rijtje van 2016.
HH gaf aan deze week dan toch maar weer deze muziek te hebben afgestoft en opnieuw beluisterd.
Gezamelijke interesse bestaat er voor de Rollende Stenen die de blues weer hebben ontdekt, dat dit ten koste gaat van nummers van anderen kan op deze leeftijd worden vergeven.

Deze vrijdag was alleen de middag beschikbaar, daar de HH de avond ervoor zich ronduit schandelijk laat naar bed hadden begeven, die ene vanwege herrie en die andere vanwege buren op bezoek.
Maar ook de HH ontkomen niet aan de konstatering: hou ouder hoe later de wekker.

Wat was de afspraak? Station Blaak in Rotterdam. HH was aldaar
reeds alvorend HF, dus deed hij een vers bakkie en nam eigen broodjes tot zich, dit ondanks verkrampte inspaningen van het winkelpersoneel om HH op andere gedachten te brengen. Maar de HH kunnen standvastig zijn, mits zij dit zelf believen.

De volgende nummers van het inmiddels beruchte netwerk waren uitverkoren:
46,79,66,85,70,43,55,57,56,44,18,59,43,18,64,13,22

Hee, dit sluit niet aan zegt u. Dat was de HH ook opgevallen, maar in dit geval is er een reden. Verder lezend passen de puzzel stukjes perfect in elkaar.

Vanaf Blaak derhalve richting het brede water, onderwijl de oude
haven passerend. Onder het genot van heerlijk weer dan wel. Bij het water linksaf en deze boulevard een heel eind volgen. Wij zagen dames en heren van een duitse cruiseboot, met eigen kamers, de bedden opgemaakt en sommigen reeds aan het eten. Ook troffen wij een dode rat, diverse restanten van een vruchtenritueel en natuurlijk alom aanwezig het water waar Naaldwijk niet beroemd om is geworden en dat geeft niets. Via de wijken Kralingen, langs de plas. Hier werd aan de HH een hoeveelheid natuur vrijgegeven dat we er enigszins door uit ons veld werden geslagen. Maar de mevrouw die zichzelf van een prettige zijde aan de HH presenteerde was meer dan welkom om de HH met de beide benen op de grond te houden. Soms lijkt men bijna de vieze oude man, maar dit slechts optisch. Dat een vrouwwezen per week gesausd kon worden hadden de HH deze week dan weer wel meegekregen.
Dan schuin indraaien en Crooswijk in al haar pracht meenemend. Ook de plek waar HH eens een interesse had getoond in bewoning. Dan kom je eigenlijk vanzelf (als je maar doorloopt) bij de gordelweg terecht, die er gewoon blijkt te zijn. Alhier wordt direct duidelijk waarom er voor een dergelijke naam is gekozen. Wie het weet kan dit doorgeven. Genoemde weg wordt ook weer een hele tijd in linker variant gevolgd, zelfs daar waar zij "die op het water
wonen" kunnen worden ontdekt. Wederom viel op dat de ene de term onderhoud op een andere wijze interpreteert dan de ander. Daarnaast zijn de kippen en hanen hier buitengewoon nieuwsgierig en echte bemoeials. Maar hoe je er ook over denkt, het hebben van gedachten is dan toch maar weer voorbehouden. De wijk Noord geeft zich hier van een makkelijke kant bloot, dus waarom zou je er niet van genieten alsdan? Zodoende werd pas toen het echt niet meer verder kon een oversteking gewaagd en kregen we een volgend stuk natuur.

Ach, waar wij dan niet vaak waren geweest is het Vroesepark. Aldaar was verwarring aan het begin maar later viel dat enorm mee. Tja, langs Blijdorp deels, via de statensingen en de wijk Blijdorp werd koers gezet naar het centraal station. Niet dralen nu, verder naar Boudewijn.

Aldaar werd gekozen voor bier, waarbij het personeel zich werkelijk alle inspanningen getrooste om aan de HH kenbaar te maken wat men nu wel (of niet) te drinken kreeg. De blonde bekende dame en de heer met de lage stem vulden elkaar goed aan. Het was echt niet zo makkelijk om dit zomaar op het grote internet te vinden. Dat brouwerijen maar hun gang gaan met namen en zo is daarbij uiterst behulpzaam.

Wat dronken zij?
- Green Flash IPA
- Gouden Carolus Ambrio
- Commisaris Rex
- Ongelovige Thomas
Wat aten zij?
- ballen en friet


Geen opmerkingen:

Een reactie posten