zaterdag 11 maart 2017

Wanneer de heeren van huis zijn ....

Soms kunnen dingen zo eenvoudig zijn. Je hebt de griep, je maakt je toch wel zorgen over de voortgang van het een maar ook het ander en zie. Er is altijd hulp uit onverwachte hoek, Zo kon het gebeuren dat ondanks ziekte van die ene die andere gewoon kon doorlopen, met behulp van onze invalfrans. Hulde en dank.
Natuurlijk zijn er grenzen te stellen aan deze hulp, zodat opnotering in de HH-blog moest worden ontkend. Er zijn instituten die alleen voor getrouwen toegankelijk zijn. Wist u overigens al dat wij graag bij onze zuiderburen komen?

Enfin, die ene had zich dan ook nog verjaard. Hoe verzin je zoiets? Dat betekende voor die ander een zich in allerlei Waddinxveense bochten wringend om maar met iets origineels op de proppen te komen. Dat gewone kennen we nu wel. Ik hoor het u zo zeggen. Alsmaar ouder en de dagen echt niet moe werd gekozen voor een bierpakket in verschillende presentatie vormen. Klein, dikker, groter en toch als bruisend stilleven aangereikt. Daarbij serveerde die ene ook nog een luisterboek, zodat de pret niet vollediger kan beginnen.

Nadat alles op zijn plaats viel en was gezeten kon het grote reizen beginnen.
Via nog betrekkelijk nieuw asfalt werd langs Bergen op Zoom rijdend koers gezet naar Putte. Aldaar aangekomen moest met de nodige rust gezocht worden naar de juiste aftrap. Gevonden en geparkeerd. Op dat moment werd de HH duidelijk dat een bus bol met genodigden blijkbaar op dat moment nog niet voor de aanmoediging van de HH kozen. Dat zou later worden natuurlijk.

De gewandelde route kunt u zich eigen maken door het geestelijk consumeren van de bovenstaande afbeelding. Hieruit blijkt maar weer dat avonturen niet vanzelf ontstaan. U moet uw bed uit.
Maar zover waren de HH al lang. Onderweg een dame die vertrouwelijke info uitwisselde met Maria. Aangezien wij niet wilden behoren tot de alwetenden liepen wij snel verder.
Ja, die oorlog uit 14-18 heeft telkens weer voor verbouwingen gezorgd, soms met mate maar meestal direct herkenbaar als zodanig. Ook vandaag kregen wij weer exemplaren te zien die de HH met hunner ervaring direct als zodanig wegzetten. De meeste waren het betreden niet waard maar de commando-versie vonden wij wel de moeite waard. Ach, de interieur fotografie is van HF. Voorzien als hij was van verjaardagsnieuw foto equipment. Wel gelijkenis met eerdere exemplaar.
Runkeeper had in deze weinig in te brengen aangezien er steeds opnieuw werd gestart maar niet werd voortgezet. U zult het dus met dit verhaal moeten doen. HH had ter test andere apparatuur van de firma appels en geen peren, dus dat zou hem zeker niet worden.

Mooi is niet het juiste woord en de gevoelens en de beleving van de HH te duiden over deze wandeling. Om het Rotterdamsmatig te zeggen: Toppert.

Dit alles gaf een zekere serene rust die de HH goed konden gebruiken. Want er was natuurlijk veel te vertellen, van de afgelopen en de huidie periode. En dan had je ook nog de politiek en de onzekerheid of de Turkse minister nog met de HH zou willen spreken. Wij wisten niet dat hij ook deze wandelpassie hanteerde.

Die ene kapel van ooit moest bezocht worden zodat een exra traject ter plekke moest worden ingezet om aldaar te geraken. Alles bleek gelukkig nog aanwezig.
Met de nodige doorstapping, alleen onderbroeken door een trein station opstopping vanwege maaltijd met broodjes en een eierkoek en natuurlijk wat H2O ging het met name dan toch weer op de terugreis aan. Deze verschilde in ruime mate van de heenreis en een bijkomend voordeel werd direct merkbaar. De afstand naar de geparkeerde auto nam zienderogen af.

Hoevenen zal de HH nog lang bijblijven, met het mooie park. Via nieuwbouw, weilanden en toch zo nu en dan hond, paard , weerstation, huppelmeisjes en zo verder kwamen wij dan toch weer bij 14-18 herinneringen, nog steeds in matige staat. Toen werd het de HH al duidelijk, spoedig zou het einde in zicht zijn.
En wat doe je dan om al dat verdriet te kunnen bevatten?

Je zoekt een leuk plekje buiten in de zon, je bestelt een bittergarnituur en 2 stuks Grimbergen donker en dan zou het beter moeten gaan.
Lukt dat niet direct dan is aanvullend 2 stuks La Chouffe ook een aanrader.
Zo, nu weer naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten