zondag 7 januari 2018

De eerste van 18

Wij starten met voor u allen de beste wensen!
Wat is er toch weer een hoop gebeurd het afgelopen jaar.
De HH deden ruim 30 wandelingen en ook nog eens te voet.👟
Wij maakten diverse bier - en ballenkieken, ter meerdere glorie van onszelf maar zeker ook om kennis met u te delen. 😊

Tevens hebben wij diverse middelen van transport gebruikt waarbij de laatste tijd het OV toch ruimschoots met de beker naar huis gaat.🚊
Ook was het een jaar waarin in feite voor het eerst wandelingen werden overgeslagen omdat het weer ons niet welgelegen was, want u weet, aan de HH ligt het niet.🌧


Deze keer was Leiden aan de beurt. Met de ontmoeting op Blaak was niets mis, maar daarvoor had HF toch een bustocht moeten ondernemen en HH was in zijn jeugdig voorkomen iets te nonchalant geweest waardoor er toch enige op tijd aankom stress was ontstaan. Maar het wederzien gaf rust en kalmte.
Diepzinnige gesprekken alom, in de zin van: hoe gaat het thuis? Wat heb jij gedaan met oud en nieuw? En natuurlijk de blijdschap met de reeds nu vastlegging van de meerdaagse wandelbestemming. Onze zuiderburen kunnen weer van ons gaan genieten.

Eenmaal aangekomen was het kort sprake van aanhaking aan de techniek, geen papier deze keer, en daar gingen we. Snel weg bij het station, in, onder, door, achterlangs het ziekenhuis en zo verder.
De schets van de wandeling verschaft helderheid.

Zodoende kon het gebeuren dat buitengebieden bereikt werden, maar eerst via Naturalis. Velen gingen naar binnen, wij liepen er gewoon langs. Via buurten waar de inkomensgrens best hoger zal liggen werd Oegstgeest bereikt. U weet wel, bekend van JW.
Oud-Poelgeest bood ons een inkijkje in hoe het ooit eens is geweest. Je kunt er buurten maar wij hadden geen tijd. Alles in het belang van de wandelaar en de lezer immers.
Derhalve was ons meer een terloopsheid gegund aangevuld met verwondering langzaam overgaand in geestverruimende staat.
Niettemin behielden wij het overzicht van het totaalplaatje. HF verloor onderweg zienderogen accu capaciteit. Wij weten inmiddels uit ervaring dat teruggaan en zoeken geen resultaten oplevert. Jammer maar het zij zo.
Molens zoeken is tijdens deze wandeling niet al te moeilijk. Hoewel het wijkparkje slechts gedurende is geopend namen wij toch de moeite om e.e.a. te doorsteken.
Al te drassigheden werden door ons gemeden.
De aanwezige put bood HH een kijkje in het inwendige. Dat zag er voor 2018 hoopvol uit.


Na vele omzwervingen waarvan het bestaan niet wordt ontkend werd het tijd om de rust te verlaten
en ons te begeven in hetgeen velen onder u aantrekkelijk vinden aan een drukke binnenstad. Winkelen, winkelen, vermogens verdampen, nog eens winkelen, ach u herkent het wel.
Nauwelijks bekomen van zoveel geneugten werd het aangekondigde hemelwater dan eindelijk bezorgd. En wel in dier voege dat heil zoeken in een vinylwinkel uitkomst bood. 5 stuks voor 10 euro, waar vind je dat nog. Nu hierzo, vlakbij de burcht.

Daarna een kort overleg inzake de voortgang maar de kilometers voldeden nog niet aan de verwachting dus werd koers gezet naar het station. Op weg daarheen gaf HF te kennen dat wat hem betreft het direct door naar 010 kon. Alzo en dus.
Daar aangekomen een korte wandeling inmiddels voorzien van vriendelijk weer en dus togen zij maar ook wij naar Sijf.

Aldaar dronken wij 2 combinaties van stoute Porter met port (vleugje) en Duvel van de tap. Dit alles gegarneerd met bitterballen.
U ziet, de HH namen het ervan.
Wedra meer.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten