zaterdag 22 april 2017

Transheeren



Een dergelijke start vraagt om explicatie. Hebben de HH een uitkomkast gekocht? Nee. Hebben zij beiden u iets te vertellen? Ja. Maar wat dan precies? Een sluiertip kan zijn dat transport en de HH bij een gezet op een aantal wandel blogs toch nadrukkelijk aangeven hetgeen "hun" beweegt.
Dat zijn de alom aanwezige schoenen, wandelsokken, goed gemoed, op dit moment Franse voertuigen en natuurlijk voldoende water en eten.
Daarnaast een ontluikende liefde voor bierdrinken hetgeen overgoten moet worden met bitterheid, liefst van ballenaard. En zodoende als u twee combineert (scheelt er weer een) komt een dergelijke titel akelig dichtbij. Het zij waarom en hezij aldus.
Aangezien HH deze week met oprechte aandacht een parkeer ritueel had uitgevoerd met voelbare en merkbare gevolgen, duck tape tengevolge, was het advies en devies om de NS weer eens van klandizie te voorzien. HF had na lange aarzeling gemeend om HH van een beschrijving te kunnen voorzien met info over waarheen en waarvoor, zonder Mieke mee te nemen overigens.
11.14 u was voor HH de instaptijd op station Blaak. Aangezien hij hier al veel eerder aanwezig was kon hij zich vergapen aan een zeer pikant geklede dame, die de aandacht van meerdere heren op gepaste en wellicht ingecalculeerde wijze kon vasthouden. Helaas voerde haar reis naar Vlissingen zodat HH hier reeds een afscheid moest nemen.
Enfin, wat op stoom komend werd dan toch de reis gestart en warempel, HF was op het afgesproken tijdstip op het afgesproken station en stapte gewoon in om bij HH plaats te nemen. Grappig en toch leuk.

Zwijndrecht bleek een uitstap moment en vandaar uit werden bepaalde knooppunten bewandeld. Daarvoor moge boven gescande afbeelding de basis vormen. Natuurlijk kunt u inbrengen dat bepaalde delen reeds belopen zijn. Maar dat geldt voor nagenoeg de hele wereld. Als de HH zich dit dienen aan te trekken is spontaanheid ver te zoeken. En dat is voor oudere HH al een hele opgave.
HF had ervoor gezorgd dat naamplaten en kerken aan de HH zouden worden geopenbaard.
Na behoorlijk stevig doorlopen kon gekozen voor een lunchmoment, hoewel niet helemaal 13 uur. Maar een bankje bood de bipsen zit gelegenheid. Daarna konden de hammen en het water worden genuttigd. Een lokale wandelende theekrans met uitlaathonden kwamen op gezellige wijze de HH gezelschap houden. Wel zodanig dat doorwandelen best een opgave bleek te zijn. Zoals die ene die stiekum de weg naar de HH had teruggevonden, zo lekker waren de luchte die vanaf de HH-hammen opstegen. Maar uiteindelijk waren wij weer alleen. Bepaalde intimiteiten konden worden uitgewisseld, de hier geen herhaling behoeven. Werk was een bepalende factor geweest evenals toilet bezoeken. En natuurlijk die prestatie uit 020.
Via een bocht in de waal, diverse gemeenten, mooie huizen en natuurgebieden werd via Heerjansdam koers gezet richting Barendrecht. Aan de laatste bezoeken kleven mooie maar heftige herinneringen.
In feite op het laatste moment greep HF in, zat als hij het was om op dijken te lopen. Via een niet toegankelijke fiets-stalling (langs een supermarkt zonder herrie dit keer) en scherp geprijsde occasions (vele 2 CV's) werd dat station bereikt. Via omhaag en dito omlaag werd dan koers gezet naar 010.
Via Blaak werd middels overstap Boudewijn bereikt waar het de HH lukte om diverse bieren te bestellen die er niet waren. Actief ingrijpen was het gevolg.
Wat dan wel?
Melksnor, Viven Porter, Hopruiter en de Rokkenjager.
Natuurlijk aangevuld met bitterballen.
Betalen mocht in delen, niet in een keer.
Fijne week gewenst van de HH en tot een volgend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten