zaterdag 25 november 2017

Oh Oh waâhrvoâh

Waarom zou je naar duh haag gaan als je daar niets te zoeken hebt?
Meestal kunnen de HH u direct van een antwoord voorzien. Zo ook in dit geval.
Er zijn dagen dat je kunt wandelen en er zijn dagen dat zoiets ook kan. Met name willen wij in dit gefundeerde artikel ingaan op het een noch het ander. Wandelen is al indrukwekkend genoeg en van medelijden moeten de HH het echt niet hebben.
Overigens nog een punt van orde. Aangezien u ons verzocht heeft om meer en dieper de krochten van het bierdrinken te onderzoeken, met name waar en zoal, zou een hoge eigen bijdrage op zijn plek zijn.
Wij denken zelf aan min of meer gelijk aan de bijdrage in de zorg maar liever zien wij een afronding naar € 400,- p.p. Immers, wat wil het geval? Niet zo heel veel, maar de locaties en de bijzondere bieren doen wel een aanslag op de inhoud van de portemonnaie als ook op de geestelijke gesteldheid.
Daarnaast hebben wij te maken met bergen aan afschrijvingen bijvoorbeeld van de foto apparatuur, bijdragen aan de NS, afschrijving van ons schoeisel, mentale aftakeling. Ga er maar eens voor zitten.
Natuurlijk hoeft u ons niet persoonlijk te contacten als u meer wilt overmaken. 
Minder bijdragen wordt niet als zinvol ervaren, in feite is dat een belediging.

Genoeg over aardse zaken. Ons dunkt dat de nadruk nu op uw initiatieven ligt. Laat u vooral niet weerhouden door de kosten voor de komende feestdagen. Heel 2018 komt eraan.

Terwijl dit artikel wordt opgesteld biedt een blik uit het raam weer vooral zicht op regen. Dat is min of meer vergelijkbaar met het weer van de afgelopen dagen. Vandaar dat het zo mooi is dat tijdens onze wandeling ons niemendal aan regen werd gegeven zodat wij volledig konden absorberen wat wij zoal mee maakten.

Ach, ca 13 uur op Rotterdam cs. Vandaar naar Nootdorp en via het route netwerk waren dit de winnende getallen:
74 23 33 41 68 71 11 72 65 56 73 75 38 66 50

Tja, uitstappen, HH nog aan de boterham en daar gingen zij. Trots als 2 HH kunnen zijn, blij met elkaar en de hele wereld in een notendop. Vooraf was al duidelijk dat het steeds lastiger wordt om ons te onderscheiden ten opzichte van eerdere wandelingen. Overlapping is vrijwel niet meer te voorkomen. Niettemin is altijd wel een deel min of meer nieuw of niet oud.

Via Nootdorp met zijn fiere kerk ging het richting Ypenburg. In deze omgeving moeten plaatsnaam borden goed in de gaten worden gehouden, u bent zo in een andere gemeente.
Wij hadden geen behoefte om zelf van woonstek te verkassen naar hetgeen ons alhier werd aangeboden. Niettemin wonen hier velen. Ook het plaatselijke winkelcentrum werd aangedaan en alhier kon onder toeziend oog van HH HF weer wat geldelijke ontlasting en overhandiging doen plaatsvinden.
Hadden wij al verteld dat er onderweg niet werd afgewaterd?


Onderweg hadden wij mooie ontmoetingen met onze hondenvrienden. Er werd goed opgelet. Zomaar een trouwe viervoeter mee naar huis nemen was er niet bij. Huizen als USB-sticks.

Uiteindelijk worden de contouren van 070 zichtbaar. Fier, onverschrokken en toch ook minzaam. Dat gold niet voor de HH aangezien d.m.v. alertheid van HF een deel moest worden anders gelopen. De techniek en zijn schranderheid konden ons behoeden voor uitglijders in figuurlijke zin.

De oogkliniek met herinneringen, het water, Rijswijk, allemaal zaken die wij konden en moesten doorsteken.

Transvaal, Spoorwijk, plak er een naam op en wij weten u te vinden.

Voormalige slachtbuurt werd nu eens uitgebreid gevisiteerd. Daarna langs en door Hollands Spoor richting de uiteindelijke beloning. Hier werd het begin van een eerdere wandeling duidelijk evenals Bert de platenverkoper.

Bierdrinken en desnoods overnachten zou plaatsvinden ergens aan de dunne bierkade.
Achteraf is de jongensachtige onbezonnenheid van de HH niet raadzaam. Maar als wij ervoor zorgen dat de kroeg om 16 uur open gaat dan moeten wij er wel zijn. En aldus, hoewel niet als eerste. Gezellige buitenburen die later bij ons kwamen zitten. Voorzien van een praat mevrouw met name richting anderen.


Niettemin zagen wij de prijskaart en wij wisten het direct. Om hier te mogen consumeren had HF voorzienende gaven aangesproken. Zodoende zouden wij gewoon zelf kunnen afrekenen, maar dat zal niet iedereen gegeven zijn. Men zoekt btw gezellige, sociale collega's (de volledige systeem eisen hangen op het toilet). Meldt u toch direct aan!

Wat dronken wij:

van het vat: St Bernardus       (niet zo uitgesproken als uit de fles)
uit de fles: Bornem                  (eens maar voorlopig nie wieder)
uit de fles: Paix Dieu               (toppert maar daarna niet meer de deur uit, zoek een bed en onderga het in alle rust)
Wat aten wij: 2 x pittige gehaktballen (6 stuks per keer)

Voor ons moest er nog worden getreind dus opletten geblazen, de geest was uit de fles. Daarna in Schiedam afscheid en daar gingen zij ieder huns weegs.

Na wachten tot het december wordt.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten