zondag 16 september 2018

(Troi(s) petite(s) village(s))

Onder het motto "jeukt je fluit trek er dan op uit" togen de HH nog steeds niet tegen hun zin met de auto naar nb. Weliswaar zonder een dergelijke sticker maar met evenveel goede zin.
Wat vooraf ging: Niet zoveel.

Eerder op de dag, zeg maar rond tienen, was HH present en aanwezig bij HF. Onder zachte dwang werden presentjes over en weer afgestaan. Maar na enige tijd ging men op pad, ging met de auto is feitelijk juister en duidt het ook beter aan. Met al die mooie plannen voor prinsjesdag hadden de HH de portemonnaie alvast virtueel volgestopt en kon het grote uitgeven beginnen.
Maar wacht eens hoor ik een enkeling roepen. En de wandeling dan? Ach, een van voorgenoemde feiten is fake news. De rest misschien niet.
Niettemin moet je wel oppassen wat je zegt dus wij ook. Nogmaals niettemin arriveerden wij een weinig later in Oudenbosch alwaar vergelijkende metingen worden verricht inzake wie heeft de grootste St. Pieter. Dergelijke metingen hebben de H zich niet gegund, immers na een korte bekendheid met rituelen ging het op pad. HF moest even de foto zaken alleen opvangen aangezien HH een telefonisch contact verkreeg met ene Westerhof.
Bewondering alom vanwege het feit dat ook HH in staat zijn om meerdere zaken min of meer gelijktijdig uit te voeren, al dan niet in de juiste volgorde.






In ons geval betekende dat we met een kleine eigen bijdrage van HF het eerste deel op zijn onnavolgbare wijze zouden afleggen. Hetgeen ons zou brengen naar dorp 2, geheten Zegge. Waarom is ons niet duidelijk geworden, wel dat men onderweg auto-handel zal ervaren. Ook viel de HH op dat het begrip opknappertje hier goed wordt geïnterpreteerd.  Let hier wel o als u van plan bent alhier  de huizen aankoop te laten doen plaatsvinden. Een van de vertrouwde plaatjes betreft slechts een voorbeeld van de toewijding waarmee de HH de dierenvrienden tegemoet treden. Nee, daaraan lag het niet.
Een heuse winkelstraat is ook aanwezig maar tijd en geld spelen een grote rol in het verdere verloop. Leest u daarom rustig verder. Riet bemoeit zich met alles en nog wat. Maar lijkt ook wel voor alles in te zijn.
Wat er met de regenpijpen gebeurd is? Wij weten het niet.
Enfin, daar heb je dan Zegge. De maker van deze route wilde ons het hele dorp laten zien en dus aldus. Grappig dat de HH direct zagen dat er sprake was van hoofd diefstal maar daar wilde men hier niet aan. Maar bij de kerk en tegenover de kapel gebeurde het zodoende dat de HH de hammen opaten en enig water erbij deden. HH moest btw tijdens deze route twee maal de natuur besprenkelen met zijn eigen bronwater.
Dat op deze plek eigenlijk alles samen komt is op zich direct duidelijk. Friet, vers water, kapel bezoek.
Maar er komt een moment dat verder gaan een noodzaak wordt. Aldus geschiedde. Je loopt zomaar het dorp uit op weg naar dorp drie. Met een fraaie boog eromheen waar wij gymnastiek koeien tegenkwamen loop je dan min of meer Bosschenhoofd in. Tip: informeer vooraf waar de kapper is, grote kans dat deze kennis u van pas komt.
Wat kunnen we hier verder over vertellen? Genoeg, maar dat zou u wellicht niet kunnen interesseren. Vandaar dat wij slechts meedelen dat ook nieuwbouw aanwezig is alsmede voormalig KNAC/ANWB. De HH kregen last van enige herinnering.
De kerk bood ons een mooi plaatje en de erover gelegen horeca was zowaar open. U kunt hier inmiddels ook terecht voor min of meer permanente lichamelijke correcties.
Tja, dan kwam nu het echt fraaie deel van de route aan de beurt. Bos partijen, ezels, maar ook tweedekkers waren aanwezig om onze aanwezigheid van een leuke entourage te voorzien. Zo hebben de HH het graag. Wat wij ook zagen was de volledige aanleg van een ven. De spionage foto hebben wij bijgevoegd.
Tja, dan maar weer op weg naar Oudenbosch. Onderweg eindelijk de kanarie gele daf.
Oudenbosch gaf ons de basiliek. Bekijken en ondergaan was het devies.
Daarna op weg naar horeca en een lokale proeverij bood uitkomst.
4 x Maredsous en een keer ambachtelijke ballen, dat moest hem zijn.
Tot een volgende keer.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten