zaterdag 1 september 2018

Steeh oh keeh

De week meandert voorbij. Iedereen heeft het druk, met banen of juist zonder banen. Juist nu wij bijna klaar waren met een ontwerp voor deelname aan de tekenwedstrijd gaat het weer eens niet door. Wat dan weer wel doorgaat is afschaffing van een belasting voor de hele grote bedrijven. Want de heer R. Heeft het zo beloofd. Wat dan wel waar is: er is er een die met de gulp open gelopen heeft. Inderdaad van dezelfde pluimage als de heer R. Daarbij heeft een volledig toevallige ontmoeting met een jonger damespersoon plaatsgevonden. Kan gebeuren. Is ook alweer lang geleden. Hoeveel open gulpen zijn dan weer gepasseerd zonder opmerking?
Niettemin is er ondanks welles/nietus besloten om het er niet bij te laten.
Deze HH laten het er ook niet bij.
Donderdag kort crisis overleg en de route ligt vast. HH is door het noodlot aangewezen als chauffeur en zodoende kon HF achterover leunen. Zowel vooraf als tijdens de rit. Grappig.
Zo rond 10 uur was het hartelijke weerzien waarbij emoties achterwege bleven.
Op weg dan maar. Zoeven over ‘s-rijkswegen bracht ons klip en klaar naar de start. Aldaar aangekomen wist HF een plekje om te parkeren om zodoende net te doen alsof wij wandelaars zijn en dat is dus ook zo.
Iedere week even een dingetje, gaan we links of rechts. Democratisch kregen de HH hun zin.
Langs waterpartijen met voor sommigen herinneringen ging het dan op pad. Mooie passages en dito vergezichten.
Vergeet niet om de accu van het foto toestel bijtijds te vervangen. Langdurig oponthoud vormt anders uw deel. Hadden wij al verteld dat men hier van paarden houdt? En Floris de Vijfde is persoonlijk verantwoordelijk voor de wandeling die namens hem hier ook langskomt.
Als het fijn voor u verloopt wandelt u op enig moment Bergen op Zoom in. Het zal u opvallen dat dit aanzienlijk verschilt van de natuurlijke passages vooraf.
Niettemin heeft de opsteller van deze wikiloc wandeling zeker zijn of haar best gedaan om de groen partijen allemaal mee te nemen. De HH hadden het er nog over dat bepaalde gemeenten op dit punt jaloers zullen zijn, zeker als ze dit stuk hebben gelezen.
Bij het voormalige klooster hadden wij een leuke dames ontmoeting waarbij van alle kanten de glimlach zijn intrede deed.
Kleine eigen inbreng maar toch alweer snel verder. De winkelstraat werd zeker niet overgeslagen, inhoudelijk natuurlijk wel.
Via een deel oude overlap waarbij HF voor een keer nog de beeldengroep vastlegde kwamen wij in een park alwaar zowel de bank, de locatie en het tijdstip aan de hiervoor geldende eisen voldeed. Hulde.
Pindakaas, gewone kaas, diverse vleeswaren, zomaar wat termen die nu opborrelen.
Na de lunch een vervolg waarbij via het (toilet van) ziekenhuis de grote weg werd onderstoken. Toen werd toch enige herkenning gewaar maar gevaarlijk werd het nooit.
Langs een bekende (horeca) plek konden wij dan weer het bos in. Even was het bekend maar daarna via rechtsaf een onbekend deel bewandelend. Een paalcamping, een locatie waar mogelijk misbruik kan plaatsvinden (wij noemen geen opa namen) werd een andere grote weg overgestoken.
Het spoor, weer langs water en via via werd zowel de verlengde als verkorte zandweg bekeken en deels belopen.
Paarden waren reeds benoemd, maar nu ook bewoners van down under. En totaal niet verbaasd de HH te zien.

Tja, we naderden de afronding en de auto. Schoenen ritueel in omgekeerde zin maar met de beste bedoelingen. Toen teruggereden naar de hiervoor genoemde horeca locatie alwaar wij naast dames mensen met een heer plaatsnamen. Dit onder protest van de beenspieren maar zie hier wie de baas is over dergelijke onderdanen. Witte trappen en daarna ander vocht en natuurlijk bitterballen van van Dobben, hoewel wij menen dat na betaling dit ballen van de HH zijn.
Een oudere heer stelde ons eerst de vraag of hij een zeer vriendelijke vraag mocht stellen en na de bevestiging onzerzijn volgde dan de vraag. Hij was met een grijze auto (kijk daar staat ie) gekomen om hier 2 nachten te verblijven en vroeg zich af hoe het nu verder zou gaan. Nu, als er heerschappen op deze aarde rondlopen om u uit de dromen te helpen zijn het de HH wel.
Maar ook aan dit aangenaam verpozen kwam een einde en na een vlotte en veilige terugtocht kwam aan dit wekelijkse ritueel een einde.
Tot de volgende keer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten