zondag 30 september 2018

Groene Wissel 162, Venlo mit den HH

Wandelen doe je niet zomaar. Met de terreurdreiging op standje substantieel kregen de HH de opdracht om in deze regio speciale naspeuringen te verrichten. Vertellen kunnen wij het u niet, maar middels dit medium kan er wel sprake zijn van op de hoogte.
Op die manier en niet anders moet het dan maar.
De spreuk van deze week op basis waarvan deze hele expeditie plaatsvond:
Leuker kunnen we de treinreis niet maken, wel langer.

Op zak met reizen in de eerste klasse was de afspraak rond 9 uur op 010-centraal en van daaruit op weg naar Eindhoven en middels overstap naar Venlo, alwaar werd verwacht dat de aanvang van de wandeling rond 11 uur zou geschieden. De reis naar Eindhoven was bijna magisch. Hele treinstellen alleen voor de HH. Kortom, daar waren we zo.

Helaas gaven aldaar overstap en inlichtingen aan dat wegens een sein EN wisselstoring het vervolg zeker niet gegarandeerd was. En dat het personeel ons niet kon vertellen hoe nu verder. De gouden tip: ga eens in Deurne kijken. Aldus met de boemel naar genoemde plaats. Het moet gezegd, daar waren we zelf niet op gekomen. Met de boemel op pad en een heuse hulpvaardige medewerkster van de NS wist de HH te vertellen over rurale en urbane  gebieden, over horst-sevenum maar zweeg met gepaste trost over alternatieve reizen met de concurrent. Maar daarover later meer. Zodoende kon het gebeuren dat na een ampele treinreis Deurne werd bereikt.
Afijn, het uitzicht buiten het station was prachtig maar went snel. Van de NS geen hulpgevendheid in de wijde omgeving.
Gelukkig was een oudere buurtbus meneer zeer bereidwillig en wees ons op het bestaan van bus 80.
Nou, die rijdt en biedt ongekende vergezichten. Niet geschikt om snel ergens van A naar B maar het grote genieten en gehobbel was prachtig. Soms komen er geheimzinnige witte bussen, maar niet voor de HH blijkbaar.
Ach de busreis was prachtig, duurde erg lang en de bipsen van de HH raakten ongesteld. Paniek, we moesten eruit. Dat we in Venray op ons gemak richting Venlo hadden gekund (met die concurrent weet u nog wel!) leggen we hier toch maar vast. U kunt hier zeker uw voordeel mee doen.
Wij kozen er niettemin voor om niettemin tussentijds te ontsnappen en namen alsnog een trein naar Venlo. Rond 12.30 uur waren we daar aanwezig.
Gezien de lange voorreis was de eerdere wandeling geen optie meer dus kozen wij alsnog voor plan B, de groene wissel, altijd de redder in nood.
HF met zijn orakel kwaliteiten koos is samenspraak met HH voor de rechtsaf beweging.

Langs het spoor en vrij snel moesten wij Duits sprechen. Dat ging wonderwel goed, oppassen dus.
Bedrijfsuitjes, treinreizen, verstop watertjes, een tuincentrum met dierentuin. Heerlijke plek om de boterhammen te nuttigen waarbij een wel zeer nieuwsgierige ezel ons ten deel viel.
Wij gaven blijkbaar het goede voorbeeld want de eigenaren dan wel vrijwilligers zagen ook wel in dat het niet zou bestaan om de beestenboel geen eten te geven terwijl daar enkele HH parmantig hun meegebrachte etenswaren op zaten te eten.
HH deed onderweg een plas, HF deze keer niet. Wat wel min of meer synchroon liep waren de ontluchtingen op diverse momenten gedurende de route.

Daarna begon het wandelen door het Reichswald, maar daar merk je niets van.
Natuur en nog eens natuur met bossen, huifkarren, weinig opdrachten voor de HH en na lange tijd was het weer ineens Nederlands praten en viel ons een zweefvliegtuig terrein op.
Ook daar waren de Duitsers ons voor geweest en hadden een begin gemaakt met dit vliegveld. Dat hadden we dan weer mooi te pakken.

Ja, dan moest toch weer richting Venlo gewandeld worden, ook weer door natuur en woonwijken voor de minder gestelden. Maar dat geeft niets. Alras kwamen de contouren van het centrum in beeld en konden wij de winkelstraten bewonderen. Tja, daar deed zich direct het volgende probleem voor. Waar gaan we bieren? HF had al snel een locomotief te pakken en om die reden en aldus kwamen we daar terecht.
Wat dacht je van onder meer:

Orval
Venlose vrind

bittterballen
nachos

Kortom, ondanks alles een mooie afsluiting en snelle thuisreis. Tot een volgend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten