maandag 29 mei 2017

Vielsalm 2, van Vielsalm naar Trois-Ponts



Laat u niet helemaal voor de gek houden door het plaatje hiernaast. Nergens hebben wij in treinen gezeten, dan pas na afloop. Het klopt derhalve dat deze treinreis op de kaart niet aanwezig is. Wandelen was en is het devies.

Maar niet zo negatief beginnen. Want wat was er aan de hand?

Een bijzonder mooie etappe stond op het programma. Vanwege de lengte alleen al zou het ook een zware etappe worden.
Met het mooiste weer wat je je kunt wensen werden de spullen gepakt, de deur van het huis afgesloten en ging het op weg naar Vielsalm. Het rustige fiets/wandelpad biedt iedere keer weer mooie uitzichten en zodra Vielsalm in zicht komt met de grote kerk is het eerste stuk van een kleine 3 kilometer gedaan. De camping lag er weer vriendelijk bij en zo te zien was iedereen in blakende welstand uitgebroken.
Aangekomen in Vielsalm werd meteen doorgewandeld naar Rencheux, de stop van gisteren. Het beginpunt wenste zich pas in tweede instantie te openbaren maar toen kon het grote genieten beginnen. Langs soms kleine woningen maar met verrassend grote tuinen met uitzicht kon verder worden gewandeld maar nu ook het bos is. De zon was weer aardig de HH aan het bestoken dus enige schaduw werd welkom geheten. De uitzichten zijn waanzinnig. Het buitenland gevoel kan niet groter zijn.
Via de verschillende versies van Halleux kregen wij een beeld van het dorpsleven anno nu. Dit is vergelijkbaar met dat van vorig jaar alhier, hoewel de bewoners ons hiervan niet al te veel wenssten mee te geven.
Het leukste deel was toch wel toen we de N68 konden oversteken en een mooie klim konden doen.
Die was a: lekker steil, b: lekker lang, c: blij dat we er zijn.

Bijna bovenaan konden wij bij de herinnering plaatsnemen, nam HH wijselijk een aanvulling uit de natuurkraan en werden wielrijders gevraagd naar hun beleving van de beklimming. Ca va was het korte antwoord. Gelukkig hoefden we na de uitrusting niet direct af te dalen en ging het grote stijgen gewoon verder, maar dan omhoog. Hierbij werden onderling strijdkreten uitgewisseld, aangestoken als wij waren door de vechthandelingen die zich hier hebben afgespeeld. Een bijkomend voordeel is het feit dat wij ook onszelf hiermee de gewenste oppepper gaven. Dat lichaamsvocht in grote hoeveelheden kon worden afgevoerd hoeft niet nader te worden uitgelegd. Langs een zeer mooie verhuur met Nederlanders werd het laatste stuk beklommen. Dat ging dan ook steeds beter.
Soms moest worden gezeten ter laving. Enorme hoeveelheden water gingen erdoor heen, zoals door HH op gepaste wijze werd gedemonstreerd.
Toen dan eindelijk Trois-ponts in zicht kwam was het grootste deel van het tempo er wel uit.
Mooi uitzicht op een uitkijktoren, maar tot een voorstel om "daar nog even te gaan kijken" kwam het niet. Het laatste deel van de wandeling ging weer langs een camping, daarna een brug te vroeg vandaar nog over de weg naar het centrum gewandeld.

Eenmaal aangekomen in Trois-ponts (waarom zou je dat twee maal doen?) eerst maar even treinkaarten kopen, we hadden immers nog niet genoeg gewandeld. Daarna weer terug het dorp in en een terras werd aangenaam verrast met onze aanwezigheid. Bier had men. Ook een gevarieerd kaas/worst plankje.
Met de trein terug naar Vielsalm alwaar wij een bepaalde chinees wisten te vinden, maar pas nadat bieren waren gedronken. Op de vraag van HH waar deze chinees zich dan wel bevond wist HF direct antwoord te geven. Dat het smaakte zou een understatement zijn. Morgen verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten