zaterdag 20 mei 2017

We won't let you down

De Ardennen zijn inmiddels gewaarschuwd en weten ervan. De HH komen eraan, hetzij woensdag hetzij donderdag. Natuurlijk zijn de HH niet dermate wereldvreemd dat wij echt wel weten wat een belangrijke wedstrijd 020 dient aan te leveren. Daarover is voldoende op het www bekend gemaakt. Met 17 miljoen coaches met allemaal hun eigen visie op "wat er moet gebeuren" is het de HH duidelijk geworden dat dit niet onderschat moet worden.
Nadat de festiviteiten in 010 met enige passie zijn afgerond kan alleen maar worden gesteld dat het vanaf nu beter zal gaan, zowel voor u als voor ons.
Panoramisch vergezocht is bijgaande foto van de omgeving.


De HH maken nu al plannen inzake wat mee te nemen voor ontbijt, slapen, boodschappen, drank, etc. De taakverdeling was ineens zonneklaar. Want ja, meerdaagse doorwandeling is aanstaande.
Southern Comfort is wel minimaal vereist. Hoor ik daar roepen: "maar dan verstaan wij u niet?" Vreemd raar, maar toch ieder jaar weer een bepaalde opwinding aanroepend.
Vandaag eerst nieuwe ijskast voor HF, morgen nieuw transport voor HH, hoewel anoniem blijvend, dus van ons weet u nergens van.
Om de standvastigheid van de HH te testen had HF een route bedacht maar niet zelf verzonnen natuurlijk. Zie de bijsluiter.
Na een gezonde rit eerst maar even de wandelpaden met de auto genomen alvorens via een volledige omreis dan toch de parkeerplaats opgereden. De auto verdiende een eigen parkeerplaats en aldus geschiedde. Hoewel deze plek enige verontrusting teweegbracht kon toch onder vrijwel normale omstandigheden worden gestart.
Foto's van normale Brabanders willen wij u niet onthouden. Ziet u het verschil? Wij niet. Enfin, snel op weg, voor je het weet gaan anderen aansluiten. HF beloofde HH het grote genieten en had e.e.a. zo gerangschikt dat wij de zanderigheid en rulle wegen zouden mijden. Achteraf een voorbarige conclusie en zeker niet de dekking biedend die gesuggereerd werd.
Maar de HH slaan zich door alles heen, dus een kleine dip in het geheel was voor ons geen probleem.

Tja, Drunen en omgeving wordt geteisterd door een omgeving. Daar zouden de HH deze keer weer mee kennis maken.
Het gekke is dat we deze wandeling geen woonplaatsen aandeden maar ons voornamelijk in natuurlijke habitat ophielden. Dat gezegd hebbende was dit ook zo.
Brabant zou Brabant niet zijn. Dat gaan wij dus ontkennen. Zowel de mensen als de omgeving deden echt aan Brabant denken.
Paden zijn er om gewandeld te worden, hoewel af en toe gevraagd werd om ze te delen met ruitervolk en zij die bergfietsen als hobby hebben verkozen. Geeft niets. De HH zijn erger gewoon.
Welke wereldproblemen zijn opgelost:

  • de formatie impasse (men mag ons bellen)
  • wat te doen met Trump
  • wat wel en niet mee te nemen naar de Ardennen
  • wat te doen met de voorzitter van de VVD
  • welke  verwensingen wij richting Runkeeper zouden formuleren
Wat samenvattend over de route kan worden gesteld? Wij wandelden veelal door de natuur, zowel om ons heen als allesomvattend. Soms moesten paden worden gedeeld. Feitelijk een reguliere opdracht en geen verzoek. Soms dreigden de weergoden met druppels maar behalve een bril reiniging van HH bleef verdere schade uit. Anderzijds werd ons vaker de doorgang belet dan u lief zal zijn. Maar dan kent men de HH niet. Altijd doorgaan, soms met beter weten. Hoewel minder dan bij onzer zuiderburen werden ook hier incidentele pogingen ondernomen om spullen in het bos weg te stoppen. Een tekenend voorbeeld is door de HH als service bijgevoegd. 
Hoewel HF er alles aan gedaan zou hebben om rulheid te ontgaan bleek dit praktisch onuitvoerbaar. Hoe wij ook probeerden. Voordeel is wel de op en neer tred.
Is HF niet meegelopen tijdens de wandeling? Natuurlijk wel maar niet altijd op het kiekmoment in beeld.
Niettemin een tweetal voorbeelden ter uitleg en verantwoording.
Verschillende keren is al geïnformeerd naar hetgeen de HH op hunner ruggen dragen. In feite is er geen goed Nederlands woord voor maar rugzak dekt de lading en is het voorwerp.

Terugkomend op de inmiddels bekende parkeer bood gelegenheid om uitvoerig de bakens te verzetten. We gaan niet moeilijk doen over herrie door het schorrie morrie uit de lokale bekendheid maar wat men daarmee wilde overbrengen is ons ontschoten dan wel niet opgevallen.
Eenmaal terug in de 010 regio werd een willekeurige boekenkast bezocht en aldaar werden per heer 2 bieren en 3 ballen genuttigd.
Een volgend verslag zal een hoog Ardennen gehalte kennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten