dinsdag 15 mei 2018

Naar later bleek the final

Dag 4. 12 mei 2018 
 

Naar wat later bleek maar toen nog niet duidelijk was, dit werd de laatste wandeling.
Gisteren toch nog wat overleg gevoerd over de te volgen strategie. We zaten immers in een leuke omgeving, de auto moest er hoe dan ook aan te pas komen dus dan hoef je je niet te beperken.
Bij Bouillon was iets leuks gevonden, in diverse afstanden. Wij kozen niet de langste maar ook zeker niet de kortste.
Eerst rustig aan en ontbijt. Daarna spullen pakken en daar gingen we.
De route was korter dan verwacht dus voordat we het wisten kon geparkeerd worden.
Eerst een korte blik op Bouillon en dan erop uit. Vrijwel direct een forse beklimming en dat bleek er een van vele te zijn. Ach, de beloning eenmaal boven is navenant. Sommigen betreden de burcht maar wij stegen hoger en hoger. Vergezichten waren prachtig.
Via het arboretum wandelden wij verder. Nu en dan openden zich de bomen en werd ons een mooi uitzicht gegund op de omgeving. Het gedenkteken voor de
gefusilleerden was onlangs voorzien van nieuwe bloemen. Via langs en door de camping werd het water bereikt. Vanmiddag andersom iets anders terug.
Na weer een beklimming bereikten wij een mooi uitzichtpunt waar ook de maaltijd kon worden genuttigd. Wij kaapten het enige bankje maar lieten niet na onszelf ruimschoots te laten vastleggen, waarvan akte.

 
Volgens de route zou er nu een dorp Corbion gaan verschijnen maar niet eerder dan dat wij nog een lastige en lange klim voor de kiezen kregen.
In het dorp hoefden wij niet langs horeca dan wel de kerk maar wel langs enige lokalen die last hadden van de warmte. Tevens werd duidelijk dat er ook weglopers waren want vele huizen waren aanschafbaar.  Daarom werd in overleg besloten iets van de route af te halen. Voor ons een afdaling, voor anderen niet. Achteraf een leuke beslissing want wat viel ons daar te bezien:
- twee oudere echtparen waarvan de dames prima gingen maar de heren niet zo. Maar die ene kon nog wel melden dat het met die andere een stuk slechter ging. Voor zover wij kunnen beoordelen was het inderdaad geen optie dat men de top zou gaan bereiken.
- enige damesmeisjes met stoere rugzakken togen ook naar boven. Het geluk was niet van ieders gezicht af te lezen.

Eenmaal beneden bij Poupehan was het druk maar niet voor ons want wij hoefden weer niet het plaatsje in maar konden direct rechtsaf. Makkelijk zat.
Het volgende deel van de route was zeer afwisselend en gelukkig zeker niet vlak. Maar dat kon ons bijna niets meer schelen.
Langs de molen, mini Lourdes en rotspartijen kwam Bouillon weer in zicht.
Aldaar hebben we de toeristen horeca overgeslagen en zijn neergestreken bij wat je met wat humor een typische lokale gelegenheid zou kunnen noemen. Overigens met een alleraardigst hondje.
Het bier was in 2 smaken voorhanden, dat maakt kiezen eenvoudig. Geen keuze stress.

Terug werd eerst gestopt in Redu voor een heerlijk terras en daarna door naar de pizza. Aldaar ook weer een lekker biertje erbij en dan naar huis.
Morgen slecht weer.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten